BRANDING

Employer Branding

Breng je bedrijfscultuur over op zowel huidige als potentiële werknemers en draag bij tot de groei en performantie van je onderneming.

misvattingen

Gebakken lucht en grote beloftes triggeren een kandidaat niet.

Employer branding is geen willekeurige hype.

Er is een gebrek aan authenticiteit.

De employer branding werd enkel gedefinieerd door het management waardoor het échte “werken bij” niet gecommuniceerd wordt.

Het is een éénmalige inspanning.

Een revisie van de “over ons” pagina op je website volstaat niet. De kerwaarde van je employer brand moet terugkomen in alle communicatie. 

Slechte “candidate experience”.

In de vacatures op je website is de lijst met functie-eisen lang en teveel gericht op kwalificaties en te weinig op mensen.

Genereer een betere instroom van kandidaten én voorkom dat je bedrijf leegloopt!

Genereer een betere instroom van kandidaten én voorkom dat je bedrijf leegloopt!


Employer branding is een bewust creatieve marketing inspanning. Het creëert een werkgeversimago dat uiteindelijk antwoord geeft op de vraag: “Waarom zou ik in hemelsnaam voor jou moeten werken?

We helpen je ècht het verschil maken.

In de arbeidsmarkt van vandaag wordt het steeds moeilijker om gegeerde profielen aan te trekken én te behouden. Een sterke employer brand maakt dan het verschil.

We betrekken alle stakeholders.

We leggen ons oor te luisteren binnen én buiten je organisatie om de perceptie en beleving van je bedrijf in kaart te brengen. Want ieder van hen heeft een mening over je organisatie

Employer Branding Canvas.

We maken ook de connectie met je corporate brand en verzamelen alle beschikbare info in een canvas dat je tijdens alle volgende stappen van je werkgeversmerk op koers houdt.

RECENTE PROJECTEN

logos van klanten van leadway
leadway-klanten-logos-mobile

“Parachute is a real pleasure to work with. We’ve thrown a number of projects their way with limited time, and they’ve been able to make magic happen for us every time. I’d recommend their work to anyone looking for a reliable web team with a creative eye.

logo gtm professional

Christina De Wild
CEO

duurzaam recruteren

De voordelen van Employer Branding voor jouw bedrijf

Omdat jij, samen met baas., hebt gewerkt aan je online aanwezigheid en het stroomlijnen van je sollicitatieproces vinden kandidaten vlot de weg naar jou. En omdat jij jouw kant van het verhaal al uitgebreid hebt kunnen vertellen, weet je ook dat deze kandidaten oprecht geïnteresseerd zijn! Zo ligt je slagingskans direct een stuk hoger.

Met een employer brand wordt niet enkel jij en het management nog trotser op je bedrijf, iedereen op de werkvloer voelt zich trots om voor zo’n topbedrijf te werken. Ook is er een duidelijk verband tussen investeren in employer brand en betrokkenheid, zo heb je 130% meer kans dat de betrokkenheid van je medewerkers toeneemt als je in employer branding investeert.  Volgens LinkedIn zorgt dit ervoor dat het verloop van je medewerkers met 28% wordt teruggedrongen.

Het zijn je collega’s die jouw bedrijf maken. Een goed team en een positieve werksfeer zorgen voor een hogere prestatiebereidheid en minder ziekteverzuim. Leuk extraatje: gemotiveerde medewerkers verhogen ook de klanttevredenheid. De positiviteit die je mensen uitstralen werkt nu eenmaal aanstekelijk!

Je HR team werkt vlotter en vindt sneller geschikte collega’s om je team compleet te maken. Zo komen je medewerkers niet onder te hoge druk te staan.

Zie employer branding als een soort filter. Doordat jij je duidelijk positioneert, voelt slechts een bepaalde doelgroep zich aangesproken. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat bedrijven die investeren in employer branding een toename van  54 procent van goed gekwalificeerde kandidaten waarnemen. Bovendien minimaliseer je op deze manier ook het risico van een mismatch.

Nu je minder inspanning moet doen om kandidaten te werven bespaar je ook geld. Niet alleen dalen de kosten om een vacature in te vullen met wel  43 procent, maar je hoeft ook niet meer met extreme salarissen te wuiven om kandidaten over de streep te trekken. Organisaties die een slecht employer brand hebben, moeten minimaal 10 procent meer betalen om medewerkers toch te overtuigen.

levaco website op smartphone en laptop-cutoff
levaco website op smartphone en laptop

Diensten

Dit doen we ook


Web Design & Development

Websites die aanspreken, efficiënt zijn en een optimale gebruikservaring bieden op alle devices. We vertrekken steeds vanuit een grondig onderzoek en creëren een uniek ontwerp dat kracht en authenticiteit uitstraalt.

E-Commerce & ERP Integraties

Een professionele webshop op maat om je verkoop te stimuleren. Eén online kanaal om alle transacties eenvoudig beheren en opvolgen. Een aanvullende koppeling met je ERP systeem optimaliseert je e-commerce proces..

Online Marketing Campagnes

Conversies door gerichte boodschappen naar de juiste doelgroep. Met Google Ads bereiken we mensen die in uw producten en services geïnteresseerd zijn. Ook adverteren via social media is bijzonder effectief!