E-Commerce

ERP Koppeling

Geld besparen door efficiëntie, snelheid en minder fouten. Een koppeling tussen je ERP systeem en je webshop optimaliseert je e-commerce proces..

uitdaging

Te veel administratie met uw webshop?

Gefrustreerde medewerkers en een slechte klantervaring?

Wijzigingen in het aanbod

Telkens het gamma wordt uitgebreid of wijzigt moet u dit twee keer uitvoeren. In het ERP systeem en in de webshop. Idem met productfoto’s en specificaties.

Aanpassingen van de prijzen

Prijswijzigingen en kortingen moeten manueel ingegeven worden op de webshop terwijl al de informatie aanwezig is in het ERP systeem.

Updates van de voorraad

De voorraad wordt van het magazijn wel doorgegeven naar het ERP systeem maar wordt niet gesynchroniseerd naar de webshop. Klanten bestellen artikels die nadien niet voorradig blijken te zijn.

Verwerking van bestellingen

Uw administratie wordt belast doordat online orders door uw medewerkers manueel ingevoerd moeten worden in het ERP systeem. Foutieve leveringen leiden tot onnodige retours en zijn nadelig voor de klantervaring.

Optimaliseer je e-commerce proces met onze krachtige ERP koppeling

Krachtige B2B en B2C webshops die passen in je digitale strategie.


Om gemakkelijk tussen systemen te koppelen heeft Leadway een krachtige middleware ontwikkeld. Deze oplossing maakt onderstaande koppelingen met WooCommerce mogelijk.

AFAS & WooCommerce Koppeling

Een krachtige en volledig uitbreidbare datakoppeling tussen het AFAS Software pakket en je WooCommerce webshop .

Adsolut & WooCommerce Koppeling

Automatisch synchroniseren tussen Wolters Kluwer’s Adsolut ERP en WooCommerce webshop oplossing voor WordPress.

Bouwsoft & WooCommerce Koppeling

Visma Bouwsoft voor de bouwsector naadloos koppelen aan je WooCommerce webshop. Ontdek de mogelijkheden.

Later meer… (coming soon)

ERP Systeem

De backoffice van je webshop

Een webwinkel is een mooi verkoopkanaal, maar zonder achterliggende informatie wordt er niets verkocht. Voorraadindicatie, prijzen en productspecificaties zijn essentieel voor de werking van je webshop. Deze informatie manueel en in real time ingeven in de webshop is voor de meeste bedrijven onhaalbaar. Daarom willen organisaties hun webshop koppelen aan een ERP softwarepakket. 

Een ERP systeem is een administratie tool die voor jouw alle bestellingen, verzendingen, voorraadbeheer en en andere zaken op één locatie regelt. Met een ERP softwarepakket kan je je boekhouding van alle verkopen automatisch bijhouden.

bedienden met open laptop die samenwerken

ERP Systeem

De backoffice van je webshop

Een webwinkel is een mooi verkoopkanaal, maar zonder achterliggende informatie wordt er niets verkocht. Voorraadindicatie, prijzen en productspecificaties zijn essentieel voor de werking van je webshop. Deze informatie manueel en in real time ingeven in de webshop is voor de meeste bedrijven onhaalbaar. Daarom willen organisaties hun webshop koppelen aan een ERP softwarepakket. 

Een ERP systeem is een administratie tool die voor jouw alle bestellingen, verzendingen, voorraadbeheer en en andere zaken op één locatie regelt. Met een ERP softwarepakket kan je je boekhouding van alle verkopen automatisch bijhouden.

stapelrekken in een magazijn

Voordelen

Waarom een ERP koppeling?

Bedrijven koppelen hun webshop aan een ERP systeem om te voorkomen dat de orders in de webshop handmatig in de administratie moeten worden gezet. Deze handeling is vaak tijdrovend en zeer foutgevoelig.

Een ERP koppeling gaat je orderstroom dus doorzetten van je webshop naar je administratie.  Maar de uitwisseling van data tussen je webshop en je ERP pakket kan ook waardevol zijn voor de uitwisseling van klanteninformatie, productinformatie, voorraden en prijsinformatie. Zo hoef je slechts op één plek deze gegevens bij te houden. Met een ERP koppeling bespaar je dus veel dubbel werk en voorkom je veel fouten.

Voordelen

Waarom een ERP koppeling?

Bedrijven koppelen hun webshop aan een ERP systeem om te voorkomen dat de orders in de webshop handmatig in de administratie moeten worden gezet. Deze handeling is vaak tijdrovend en zeer foutgevoelig.

Een ERP koppeling gaat je orderstroom dus doorzetten van je webshop naar je administratie.  Maar de uitwisseling van data tussen je webshop en je ERP pakket kan ook waardevol zijn voor de uitwisseling van klanteninformatieproductinformatievoorraden en prijsinformatie. Zo hoef je slechts op één plek deze gegevens bij te houden. Met een ERP koppeling bespaar je dus veel dubbel werk en voorkom je veel fouten.

Middleware koppeling

Mogelijkheden van een ERP koppeling

Moderne ERP pakketten zoals AFAS Software of Adsolut van Wolters Kluwer hebben zeer uitgebreide koppelingsmogelijkheden, net als de moderne webshop technologieën zoals Woocommerce, Shopify of Magento.

ERP koppelingen door Leadway

Voor geavanceerde en gepersonaliseerde integraties maken wij gebruik van een eigen middleware oplossing. Hierbij passeert de data tussen ERP en webshop steeds via een tussenlaag, middleware dus. Dit is ideaal wanneer er complexere logica aan de data dient te worden toegevoegd, of de data dient te worden gedistribueerd naar verschillende systemen zoals bijvoorbeeld een ERP systeem, een, PIM-systeem en een fulfilment pakket.

Onze geavanceerde ERP koppeling maakt het zelfs mogelijk om zeer uitgebreide klanteninformatie in de webshop te plaatsen. Zo kan een klant bijvoorbeeld inzicht krijgen in de status van zijn orders, de status van zijn loyaliteit programma, kan hij facturen inzien, kan hij bepaalde orders opnieuw bestellen, en kan hij zijn gegevens aanpassen of afleveradressen aanmaken.

kredietkaart en laptop

MIDDLEWARE KOPPELING

Mogelijkheden van een ERP koppeling

Moderne ERP pakketten zoals AFAS Software of Adsolut van Wolters Kluwer hebben zeer uitgebreide koppelingsmogelijkheden, net als de moderne webshop technologieën zoals Woocommerce, Shopify of Magento.

ERP koppelingen door Leadway

Voor geavanceerde en gepersonaliseerde integraties maken wij gebruik van een eigen middleware oplossing. Hierbij passeert de data tussen ERP en webshop steeds via een tussenlaag, middleware dus. Dit is ideaal wanneer er complexere logica aan de data dient te worden toegevoegd, of de data dient te worden gedistribueerd naar verschillende systemen zoals bijvoorbeeld een ERP systeem, een, PIM-systeem en een fulfilment pakket.

Onze geavanceerde ERP koppeling maakt het zelfs mogelijk om zeer uitgebreide klanteninformatie in de webshop te plaatsen. Zo kan een klant bijvoorbeeld inzicht krijgen in de status van zijn orders, de status van zijn loyaliteit programma, kan hij facturen inzien, kan hij bepaalde orders opnieuw bestellen, en kan hij zijn gegevens aanpassen of afleveradressen aanmaken.

Merken

Tevreden klanten

Het klinkt misschien een beetje sentimenteel maar de voorbije 15 jaar hebben we lonende en duurzame relaties opgebouwd met een veelvoud aan klanten in België en Nederland.

logos van klanten van leadway
leadway-klanten-logos-mobile

MAATWERK

Ons stappenplan voor jouw ERP koppeling

We inventariseren uw wensen en bestuderen desgevallend de bestaande omgeving.

We bespreken samen welke wensen u heeft en geven u een duidelijk beeld van de mogelijkheden die geboden worden door een koppeling met uw ERP systeem.

We werken voor u de beste oplossing uit en op basis van uw wensen werken we een offerte uit. We lichten de mogelijkheden toe van onze middleware server en geven u een duidelijk zicht op wat u van ons mag verwachten.

We gaan nu een stapje verder in het onderzoeken van uw specifieke wensen en hoe we deze gaan realiseren.

We starten met het inrichten van een klantspecifieke koppeling via de middleware server.

Het is tijd om de ERP koppeling uitvoerig te testen. Door ons en door jullie. Binnen de maand horen we graag of de koppeling aan alle wensen beantwoordt.

Heeft u nog feedback naar aanleiding van de testfase? Dan verwerken we dit allemaal vooraleer we live gaan.

De ERP koppeling kan live gaan! Ook hier ontzorgen wij u door de compete live-gang te verzorgen.

We blijven de ERP koppeling constant monitoren en zijn er voor u als u vragen hebt.

krivi-website
krivi website cutoff

Diensten

Dit doen we ook


Web Design & Development

Websites die aanspreken, efficiënt zijn en een optimale gebruikservaring bieden op alle devices. We vertrekken steeds vanuit een grondig onderzoek en creëren een uniek ontwerp dat kracht en authenticiteit uitstraalt.

E-Commerce & Webshops

Een professionele webshop op maat om je verkoop te stimuleren. Eén online kanaal om alle transacties eenvoudig beheren en opvolgen. Een aanvullende koppeling met je ERP systeem optimaliseert je e-commerce proces..

Online Marketing Campagnes

Conversies door gerichte boodschappen naar de juiste doelgroep. Met Google Ads bereiken we mensen die in uw producten en services geïnteresseerd zijn. Ook adverteren via social media is bijzonder effectief!