BEDRIJFSIMAGO

Huisstijl Ontwerp

Een sterke visuele identiteit die past bij de waarden van je bedrijf en waarmee je de herkenbaarheid en geloofwaardigheid van je merk verhoogt.

Grafisch charter

Is jouw bedrijfsidentiteit professioneel en herkenbaar?

Is jouw look & feel aan renovatie toe?

Geen samenhang

Op je website wordt er wel een stijl gehanteerd maar die wordt niet doorgetrokken op andere dragers zoals briefpapier, brochures, belettering, e-mails en dergelijke. Er is ook geen policy aanwezig over het gebruik ervan.

Niet overtuigend

Je hebt zelf een huisstijl samengesteld. Dat was vooral op basis van smaak en wat je zelf mooi vond. Nu merk je dat het geheel niet echt aanslaagt bij je doelgroep. Smaken verschillen blijkbaar…

Geen “tone of voice”

Je maakt geen gebruik van dezelfde stijl van communiceren (tone of voice) in tekst en beeld op de verschillende kanalen zoals website en sociale media. Dit is nochtans bepalend voor de identiteit van je onderneming.

Wij zorgen voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf.

Wij zorgen voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf.


Een sterke huisstijl zorgt ervoor dat jouw doelgroep je bedrijf herkent. Wij zorgen voor een samenhangend geheel dat jouw doelgroep aanspreekt. Zo kan je in je toekomstige communicatie eenvoudig jouw eigen stijl doorvoeren.

Een doordacht logo

Wij ontwerpen jouw logo als hèt herkenbaar element van je huisstijl. Een logo zorgt niet alleen voor goede communicatie uitingen maar draagt ook bij tot een passende huisstijl.

Slim kleurgebruik

Kleuren staan voor je kernwaarden. Wij zorgen voor een kleur die past bij je bedrijf en je doelgroep. Desnoods met verschillende combinaties en een palet van versterkende kleuren.

Onderscheidend lettertype

Een essentieel onderdeel bij het ontwerpen van een consistente huisstijl. Wij zorgen voor de typografie die past bij wat je met je bedrijf wilt uitstralen en de sector waarin je werkt.

RECENTE PROJECTEN

logos van klanten van leadway
leadway-klanten-logos-mobile
close up van bouwvakker die oranje helm vasthoudt

“Leadway creëerde voor ons een huisstijl met oog voor de kleinste details. Bij het kiezen van de kleuren, lettertypes en grafische elementen hielden ze duidelijk rekening met alles wat ons vakwerk typeert. Daarnaast gaven ze ons de juiste tools om zelf aan de slag te gaan met een frisse, sprekende en herkenbare communicatie.”

Rafael Mondre
Zaakvoerder

stappenplan

Onze ontwerpen volgen steeds dezelfde stappen. Omdat ze gewoon geweldig werken!

Voordat we met je huisstijl aan de slag gaan, beginnen we bij jouw merk. Wie zijn jullie als bedrijf? Wat is jullie merkpositionering? Wat is jullie identiteit? En wat zijn de waarden van jullie bedrijf?

Eénmaal we je merk goed begrijpen, is het tijd om extra onderzoek te doen. We verdiepen ons in de betekenis van kleuren, het effect van afbeeldingen en het gebruik van vormen.

We onderzoeken of jouw doelgroep bepaalde voorkeuren heeft, welke huisstijlen er al zijn (bij je concurrenten) en hoe jij je met je huisstijl onmiddellijk kunt onderscheiden.

Nu is het tijd om de basiselementen van je huisstijl te bepalen. We denken na over alle elementen die je huisstijl moet bevatten. Denk hierbij aan je logo, typografie, huisstijlkleuren, afbeeldingen en iconen.

Uiteindelijk draait het bij de ontwikkeling van je huisstijl er om dat we een consistente visuele presentatie van jouw merk creëren. We bepalen niet zomaar wat kleuren en typografie, maar denken na met welke elementen je nu, en in de toekomst wilt gaan werken.

Eénmaal we een duidelijk zicht hebben op de elementen waar we mee willen werken, dan kunnen we starten met het grafisch ontwerp. Ieder visueel element die we gaan gebruiken, moet een bewuste keuze zijn. We brengen als het ware alle elementen samen in een herkenbare stijl.

Als je huisstijl compleet is, zetten we voor jou alle regels in een zogenaamd huisstijlhandboek, ook wel de branding guidelines of het grafisch charter genoemd. Dit document is de leidraad voor alle medewerkers en iedereen die met jou merk werkt.

Het bevat afspraken hoe je logo gebruikt wordt, met welke typografie je werkt en hoe je omgaat met de huisstijlkleuren.

laptop en smartphone met website van kumo bouwwerken - cutoff
laptop en smartphone met website van kumo bouwwerken

Diensten

Dit doen we ook


Merk Postionering & Strategie

Een onderscheidende positionering is het fundament van succesvolle marketing. Je positionering en de daaraan gekoppelde digitale strategie helpen jou om keuzes te maken op het gebied van marketing en communicatie.

E-Commerce & ERP Integraties

Een professionele webshop op maat om je verkoop te stimuleren. Eén online kanaal om alle transacties eenvoudig beheren en opvolgen. Een aanvullende koppeling met je ERP systeem optimaliseert je e-commerce proces..

Online Marketing Campagnes

Conversies door gerichte boodschappen naar de juiste doelgroep. Met Google Ads bereiken we mensen die in uw producten en services geïnteresseerd zijn. Ook adverteren via social media is bijzonder effectief!